Johtokunnan päätökset 26.08.2023: 

- Valkohäntäpeuran metsästyksessä ei ole sarvien piikkilukuun perustuvaa sääntöä.

- Valkohäntäpeurojen ongelma-alueilla alueen peurapäällikkö päättää uroskiellon voimaantulosta lokakuun viimeiseen päivään asti.

- Marraskuun ensimmäisestä päivästä alkaen uroskielto astuu voimaan, kun seurue on ampunut urospeuroja kaksi enemmän kuin naaraspeuroja.

- Jos uroskiellon aikana ampuu valkohäntäpeuran, jonka sarvet ovat pidemmät kuin korvat, sarvet seurueelle/majalle, saalis seurueelle sekä pyyntilupa ampujan kiintiöstä.

- Jos henkilöllä on vasa ammuttuna  ja hänen pitäisi ampua toinen vasa, mutta hän ampuukin ison peuran, toinen puoli menee ampujalle ja toinen seurueelle.

- Jos uroskiellon aikana seuralle tai metsästyskaverille ammuttava peura on uros, jonka sarvet ovat pidemmät kuin korvat, siitä seuraa sadan (100) euron sakko, sakko maksetaan alueen peuraseurueelle.

- Koejäsenen osallistumisesta aseellisena valkohäntäpeuran metsästykseen päättää ko. peurapäällikkö ja ennen jahdin alkua seurue päättää kenen kiintiösta mahdollinen koejäsenen ampuma peura menee.

- Jos ampuu valkohäntäpeuraa siten, että voidaan todeta selvä osuma eikä eläintä löydetä, tästä seuraa kahden viikon kielto peuranmetsästykseen. Valkohäntäpeuran metsästyksen johtaja päättää jäljitystoimista.

- Valkohäntäpeuran metsästysseurueet voivat ampua lisäluvalla olevia peuroja vasta joulukuun viimeisen päivän jälkeen, paitsi jos ammutut peurat myydään seurueen tai seuran tiliin.

-Valkohäntäpeurojen  kaadoista aikuisia saisi olla vain 50%

- Peuran houkutteluruokintaa on jatkettava koko talvikauden.

- Peuran metsästyksessä, mikäli metsästys tapahtuu auringonlaskun ja auringonnousun välisenä aikana ja käytetään keinovaloa tai aseeseen kiinnitettävää yötähtäinlaittetta  on peurapäällikön hyväksyttävä vahtimismetsästyksen paikka. Vahtimispaikan turvallisuusasiat ja esimerkiksi ampumasektorit on suunniteltava etukäteen metsästäjien ja peurapäällikön kanssa.

- Peuran metsästyksessä käytettäessä keinovaloa tai aseeseen kiinnitettävää yötähtäinlaittetta, suosittellaan/edellytetään, että varmistetaan jälkikoiran saatavuus.

- Hirviuroksissa pyritään säästämään lapiosarviset

- Kauriin ohilaukauksista on ilmoitettava kaurispäälikölle.

Johtokunnan päätökset 02.06.2020: 

Sovittiin, että henkilön aluevaihdos astuu voimaan aina 01.08. alkaen. Mahdollisesta aluevaihdoksesta on ilmoitettava johtokunnalle viimeistään kesäkuun lopulla.